fredag 16 april 2010

Återbesök hos doktorn

Hade i morse tid för återbesök hos specialisten i idrottsmedicin. Knät är mycket bättre och jag haltar inte längre och har inte heller ont i vaden, men ännu ömt vid gåsfoten och så har jag lite stickningar i båda knäna när jag går i trappor.

Diagnosen blev överansträngning och fortfarande en liten inflammation i gåsfoten, men även i slemsäcken under samma knäskål. Så idag fick jag "bara" 4 kortisoninjektioner, 3 i gåsfoten och 1 under knäskålen. Jag fick också mitt högra skoinlägg justerat med en liten höjning i mitten av hålfoten för att stabilisera knät vid böjning (motverka överpronation).

Ordinationen blev vila, och smörjning av gåsfoten med piroxicamsalvan (Felden 0,5%) jag fick förra gången. Jag skulle få promenera nästa vecka och prova att göra löparrörelser och hopp om 10 dagar. Han önskade mig en trevlig vår och att inte springa vid smärta.

Att träna överkroppen och cykla på motionscykel skulle jag få göra i morgon fast. Cykling belastar tydligen inte alls knäna på samma sätt som gång eller löpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar