fredag 26 mars 2010

Ny doktor och riktig diagnos













Var i morse till en specialist i idrottsmedicin. Han kunde ganska snabbt ställa en diagnos på mitt onda knä och börja ge inledande behandling.

Inflammation i gåsfoten, eller på latin pes anserine teninditis bursitis (PATB), heter det jag har drabbats av. Det låter liksom lite bättre på latin tycker jag.

Jag fick flera injektioner med mini-heparin och kortison i knät, nya antiinflammatoriska mediciner i både tablettform Napromex (naproxen) och salva Felden 0,5% (piroxikam), och så ska jag vila*.

Efter 2 veckors vila ska jag få börja med långsamma promenader, men endast om jag är smärtfri. Jag fick också ett par specialinlägg till skorna som ska hjälpa mot min överpronation.

Doktorn trodde att bara jag sköter det här ska jag nog kunna springa i framtiden, men att jag måste ta det lugnare. Jag ska på kontroll om 3 veckor, och då hoppas jag att knät är mycket bättre. Om knät är bra om en månad skulle jag få börja springa lite lätt.

*) Maken hade som vanligt rätt i sin diagnos av mitt knä och ska nu få ett inramat intyg på att han hade rätt och jag hade fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar