fredag 19 mars 2010

Hej å hå!










Tog mina första löpsteg på löpbandet den 12 mars 2010 och blev förälskad.

Jag som alltid hånat joggare och andra aktiva träningsmänniskor, sprang nu med lätta steg och kände lycka. Inte hög på energi från endorfiner direkt, utan mer en härlig känsla över att använda kroppen till motion och för en gångs skull må bra av det .

Första gången sprang jag 3,5 km med 7,5 km/h hastighet. Plus att jag styrketränade 1,5 timme.

Dagen efter tog jag i för kung och fosterland och sprang 7 km på 7,5 km/h hastighet. Styrketränade ca 30 minuter.

Träningsvärken var total men skön.

Belönade mig genom att köpa nya löparskor (Asics GT-2150) och pulsklocka (Polar RS300X).

Taggade ner lite och sprang två dagar senare 5 km på 8 km/h och gick 1 km på 6 km/h. Styrketränade ca 30 min.

Hade efter det lite ont i ena vaden efteråt och behandlade det med stretchning och värme, det kändes stramt men inte så farligt.

En vecka efter löppremiären sprang jag igen 5 km på 8 km/h och gick 1 km på 6 km/h. Hade lite stramt under båda knäna och i höger vad, men löpningen gick ända bra. Men när jag klev av löpbandet så bar nästan inte höger knä mig. Stretade ändå igenom ca 1 timmes styrketräning, men tränade bara överkroppen.

Hade vansinnigt ont när jag kom hem från gymmet och smörjde in med kylsalva och satte på Rehband knäortos och tog 600 mg ibuprofen. Sov dåligt hela natten pga värken, på morgonen kom jag nätt och jämnt ur sängen men att gå ner för trapporna gick absolut inte. Jag fick hasa ner på rumpan ner till vardagsrummet försöka vila knät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar